2270
vizualizari

Fiecare dorinta, mai mica sau mai mare, realista sau nu, merita sa fie interogata cu aceasta intrebare: Ce sa fac pentru a-mi implini aceasta dorinta?


Uneori poti sa te joci cu ideea acestei dorinte, sa o intorci pe toate partile si sa o satisfaci in mod imaginar sau simbolic... iar uneori poti incerca sa o intelegi mai bine si sa asculti mesajul pe care ti-l transmite..


Cum faci asta?

Printr-o metoda foarte simpla: te intrebi pe tine insuti cateve intrebari de genul urmator si iti raspunzi cat de sincer, deschis si onest poti tu, fiindca ce faci, faci pentru tine insuti:

  •   Ce conteaza pentru mine in aceasta dorinta?
  •   Ce parte din mine va suferi daca nu obtin raspunsul sperat?
  •   Ce imi mai spune aceasta mica dorinta neobisnuita si indecenta?
  •   Ce nou orizont imi deschide?
  •   Ce cale incearca sa-mi arate?

Poate iti vine greu sa crezi, dar asa cum Jacques Salome spunea in scrierile sale, uneori oamenii simt dorinte stranii si greu de inteles precum:

  •   Dorinta de a fi bolnav, de a suferi
  •   Dorinta de a-i face sa sufere pe cei dragi, pe cei pe care pretindem ca-i iubim, dorinta de a-i defaima sau chiar de a-i vedea murind...

Bun...


Uneori, chiar faci un pas spre a-ti implini dorinta, asa cum a facut o clienta de-a mea atunci cand si-a clarificat ca vrea un copil. Atunci eu am intrebat-o: ce esti dispusa sa faci pentru a avea un copil?
Si la sesiunea urmatoare, mi-a povestit ca deja a vorbit cu sotul ei, a cumparat patutul si s-a dus la medic pentru primele investigatii... Fiindca stia ca pentru a obtine ceva, era nevoie sa faca ceva!

Asadar, cat de puternic este demersul in a te intreba „ce esti dispus sa faci pentru a-ti implini dorinta?”

Fiindca oricare ar fi scopul sau obiectul dorintei tale, odata cu primul pas, aceasta dorinta va deveni mai puternica sau se va domoli.
Practic, prin aceasta cale iti poti gasi motivatia interioara, care poate sa apara in momentul in care faci un pas spre dorinta ta. Sau poate disparea definitiv si atunci nu era o dorinta  a ta din interior!

„In sufletul omului nu exista decat o dorinta cu adevarat puternica, una singura, aceea de a fi fericit, iar aceasta poate lua mii de forme” Jacques Salome

Deoarece sunt sigura ca ai trecut prin multe etape cu dorinte care ti-au reusit si altele care nu ti-au reusit... vreau sa imi povestesti care au fost diferentele dintre acestea...


Si te astept cu mare drag pe Pagina mea de FACEBOOK  unde un like de-al tau mi-ar umple inima de bucurie..

Loredana Latis
Antrenorul tau pentru succes
www.loredanalatis.ro
Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Comentarii 

 
0 # noua 10-05-2012 10:05
La mine fiind mai multe e necesar sa observ cu care sa incep si apoi sa ma concentrez pe una singura !PUP !♥
 
 
0 # Loredana Latis 10-05-2012 10:06
desigur... pasii mici si consecventi pot sa te ajute... :) ideea este sa incepi, caci dupa ce ii prinzi gustul totul devine simplu :)
 
 
0 # mihai 10-05-2012 10:07
sanatatea este cea mai buna dorinta pe care o vrem toti. Daca ai sanatate obtii tot ce vrei.
 
 
0 # dorina 17-05-2012 11:24
Multumesc, Loredana! Mintea este un calator neobosit. Alearga neincetat, cu o viteza uluitoare, ce nu poate fi determinata. Evident ca in timpul zilei, oricat de focalizati am fi pe o idee, un concept, nu putem mentine starea ( aceeasi stare) foarte mult timp. Dar este extrem de important sa ne aminteasca cineva sa ne intoarcem la starea pozitiva. Tu faci asta in mod constant pentru oameni. Pentru cine e dispus sa ia aminte. Fii binecuvantata!
 
 
0 # laura 19-05-2012 08:44
multumesc!!!!
imi plac la nebunie articolele tale Loredana Latis...fiecare are o farama in in care ma regasesc...si cred ca nu s numai eu ...asa ca ti spun inca o data "multumesc"..