2089
vizualizari

Lebede“Dragostea si compasiunea sunt necesitati, nu produse de lux. Fara ele, omenirea nu poate supravietui.” -  Dalai Lama

Undeva, in adancul sufletului, cel care isi alege un partener din dragoste crede cu tarie in intentia de a ramane fidel celuilalt si se asteapta la acelasi lucru din partea partenerului.

Asa cum spunea renumitul Dr. Gerard Leleu, pentru a ramane fidel in cuplu, este nevoie de asigurarea unor baze foarte solide prin indeplinirea urmatoarelor necesitati ale omului:

- Instinctul de atasare este cel care perpetueaza cuplul si reprezinta acea nevoie a oamenilor de a fi legati unul de altul, de a comunica si de a avea relatii intime.

- Instinctul de agatare este acea dorinta de a fi aproape si in contact fizic cu celalalt si de a investi la un nivel afectiv.

- Foarte important este si instinctul de intiparire, care explica cum obiectul iubirii unui om devine acea fiinta pe care o vede sau o aude in primii ani de viata, cel mai frecvent parintele de sex opus. Astfel, fiecare isi alege partenerul de cuplu care seamana cel mai mult cu fiinta atasamentului sau.

Nevoia de securitate si de implinire este foarte importanta in cuplu, deoarece asigura mediul propice de dezvoltare al copiilor si al relatiei in sine. Visul unei “mari iubiri”, poate transforma iubirea in marea afacere a vietii, in care unele il asteapta pe Fat Frumos iar altii pe Ileana Cosanzeana…

Prin coaching, poti deveni constient de fiecare din aceste nevoi care constituie bazele fidelitatii, astfel incat sa le poti utiliza in construirea unei relatii armonioase cu tine insuti si cu partenerul tau.

Un alt aspect deosebit de important este spiritualitatea, acea nevoie de transcendenta, de a da un sens care sa depaseasca “eul” existentei si suferintelor noastre. Spiritualitatea este aceea care permite trecerea de la o constiinta marginita a “eului” spre o constiinta deschisa lumii largi. Care ar fi raportul dintre spiritualitate, iubire si fidelitate? Iubirea poate conduce la spiritualitate, iar spiritualitatea poate inspira fidelitatea.

Cum poate conduce iubirea la spiritualitate? Prin iubire, omul poate ajunge la spiritualitate... mai intai prin starea de indragostire, care bine se stie ca inalta constiinta la un nivel absolut, aproape divin si apoi prin extazul orgasmic care propulseaza constiinta la nivelul cel mai supranatural pe care il poate cunoaste o fiinta umana. Prin acestea, omul are sentimente de beatitudine, deschiderea fata de sine si de celalalt, exaltarea sensibilitatii si abrogarea limitelor.

Cum poate conduce spiritualitatea la fidelitate? Atunci cand iubirea conduce la spiritualitate... suntem in planul transcendentei, unde fideliatea capata un alt sens si o alta dimensiune: este recunoasterea valorii metafizice a celuilalt, este un respect pentru dimensiunea sacra a intalnirii... si astfel spiritualitatea poate fi o sursa de inspiratie a unei legaturi fidele si mijlocul de a o face sa traiasca.

Coaching-ul si dezvoltarea personalate pot sprijini in regasirea sau consolidarea fidelitatii in cuplu

Iti multumesc pentru ca te-ai oprit din drumul tau si ai citit aceste randuri prin care poti incepe sa schimbi ceva ACUM... si daca vrei sa imparti fericire, iubire si acceptare da un share sau like si aminteste-ti sa te inscrii la newsleterul saptamanal care sa te tina la curent cu toate gandurile bune...

Si te astept cu mare drag pe Pagina mea de FACEBOOK  unde un like de-al tau mi-ar umple inima de bucurie..

Loredana Latis
Antrenorul tau pentru succes
Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 banner-academia-ll

Participa si TU la urmatoarele evenimente

.

 

Comentarii 

 
0 # elena 02-03-2012 19:11
“Dragostea si compasiunea sunt necesitati, nu produse de lux. Fara ele, omenirea nu poate supravietui.” -- Unii doresc sa primeasca dragoste dar nu si compasiune- poate dintr-un anumit fel de orgoliu? Insa dragostea fara compasiune cred ca duce la dezastru - Eu mereu am simtit nevoia sa-i pese cuiva de mine in sensul de a-i fi mila ... nu mi-e rusine cu asta. Si cred cu toata convingerea - compasiunea infrumuseteaza dragostea, ii da greutate, motivatie si frumusete .....Insusi Dumnezeu iubeste asa ; Lui i-a fost mila de om , cand s-a jertfit ... stia ca e complet neajutorat fara iubire...IUbirea fiind El.
 
 
0 # raluca 05-03-2012 23:06
Dragostea reciproca, respectul pentru omul ales si intimitatea si de ganduri, micile momente frumoase de dimineata la o cafea, un cuvant frumos, afectuos rostit pe neastepatate...Nu e chiar atat de greu:-)
 
 
0 # rodica 05-03-2012 23:07
Nu intodeaunda adevarat....este doar o teorie