1624
vizualizari

aril

Asociatia Romana Impotriva Leucemiei (ARIL) lanseaza Campania de strangere de fonduri pentru dotarea laboratului sectiei de hematologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) cu un flowcitometru nou, proiect in valoare de circa 200.000 de euro.

Flowcitometrul este cel mai exact instrument de diagnosticare cunoscut la ora actuala, toate marile centre hematologice din lume avand un astfel de aparat in componenta laboratoarelor.

“Este nevoie de 200.000 de oameni care sa doneze cate 5 lei (echivalentul aproximativ al unui euro) si in felul asta vom reusi sa strangem acesti bani si sa cumparam aparatul, prin care anual aproape 10.000 de bolnavi de leucemie vor putea primi un diagnostic corect, detaliat si rapid”, a declarat Monica Bunaciu, presedinta ARIL.

Aproximativ 90% din cazurile de leucemie se dezvolta la adulti, iar, la nivel mondial, unul din patru oameni poate dezvolta o forma de leucemie pe parcursul vietii.

"Flowcitometrul este un aparat de inalta performanta, prin care putem sa analizam celulele. Aceste boli hematologice sunt cauzate de malignizarea celulelor. Pentru a putea identifica patologiile, trebuie sa faci o analiza moderna, la nivel celular. Personal, lucrez cu un aparat construit inainte de anul 2000, vechi de 14 ani, cu o
conceptie de peste 20 ani. Este evident ca trebuie inlocuit cu un aparat ce trebuie sa raspunda cerintelor actuale”, a explicat Horia Bumbea, medic hematolog primar, vicepresedinte al Asociatiei de Citometrie din Romania.

In Romania, la ora actuala, exista numai trei astfel de aparate performante, care sunt menite sa deserveasca toti bolnavii de leucemie, fie adulti sau copii. In situatia actuala, cu mii de bolnavi de leucemie anual, acest numar este total insuficient.

ARIL va organiza cu sprijinul Primariei Otopeni in data de 4 decembrie 2013, ora 18:30, la Centrul Cultural “Ion Manu” (Otopeni), primul eveniment din cadrul campaniei. Este vorba despre Spectacolul caritabil "Alice in tara minunilor", care va fi sustinut de copiii de la Scoala de dans si actorie Ec ART Studio. In preambulul evenimentului, in foaierul centrului cultural, va fi, de asemenea, organizata si o expozitie de desene, donate de care elevi ai claselor IV-VII ale scolilor din Otopeni si Peris. Desenele vor fi scoase la licitatie pentru sume care pornesc de la 5 lei.

Locatia: Centrul Cultural “Ion Manu” din str 23 august nr 8, Otopeni, Jud Ilfov.
Data si ora: miercuri 4 decembrie ora 18.00
Pret: intrarea este libera si poti dona oricat doresti tu
Organizator: Asociatia Romana Impotriva Leucemiei,  www.aril.ro, prin Monica Bunaciu Presedinte
Inscriere la: Alexandra Raureanu, tel 0747444093, email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Pana in prezent, in 2013, la nivel mondial, s-au inregistrat 48.610 de cazuri noi
de leucemie, dintre care 23.720 s-au soldat cu deces. Potrivit statisticilor intocmite anul trecut, Romania ocupa locul 10 in randul statelor europene in cazul incidentei cancerului. Rata imbolnavirilor avanseaza cu 0,1% in fiecare an, trendul crescator fiind identificat in ultimii zece ani.


Despre ARIL

Asociatia Romana impotriva Leucemiei a fost infiintata in 2006 de Monica Bunaciu, care a invins leucemia dupa o lunga lupta. ARIL s-a implicat pana in prezent in cazurile catorva mii de pacienti, ajutandu-i sa se trateze in tara sau in strainatate.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.aril.ro.

 

Si te astept cu mare drag pe Pagina mea de FACEBOOK  unde un like de-al tau mi-ar umple inima de bucurie..

Loredana Latis
Antrenorul tau pentru succes
www.loredanalatis.ro
Email:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 banner-academia-ll