2740
vizualizari

Coachingul pentru manageri este o relatie de sprijinire a unui client cu autoritate si responsabilitate manageriala in cadrul unei organizatii de catre un coach-antrenor care foloseste o diversitate de tehnici si metode comportamentale pentru a-l ajuta sa atinga un set de obiective de crestere a performantelor personale si, drept urmare, sa imbunatateasca eficienta organizatiei sale, pe baza unui contract bine definit.

Coachingul pentru manageri sau Executive Coaching are rolul de a concepe si facilita schimbarea si de a imbunatati performanta ta ca manager.

Dezvoltarea calitatilor liderilor si fructificarea la maximum a potentialului lor are importanta critica pentru orice tip de organizatie. Coachingul de lideri are scopul de a-i face pe lideri sa-si recunoasca punctele tari si slabe in aceste domenii sau in altele, sa-si dezvolte noi aptitudini de leadership si sa le puna eficient in practica. Capacitatea de leadership incepe sa aibe un impact real asupra organizatiilor doar in momentul in care este transpusa in actiune.

Prin Executive Coaching iti poti imbunatati activitatea de conducere. Iata cateva exemple:

 • coachingul pentru formare de noi aptitudini
 • coachingul pentru performanta
 • coachingul pentru dezvoltare

Beneficiile procesului de Executive Coaching:

 • cunoasterea si intelegerea propriei tale persoane si a organizatiei tale, prin care devii mai flexibil si mai adaptabil
 • iti intelegi si constientizezi sentimentele si inveti sa le folosesti mai eficient la locul de munca pentru imbunatatirea relatiilor
 • iti depasesti barierele din fata schimbarii si iti clarifici telurile, valorile si viziunea
 • iti recunosti si gestionezi mai eficient stresul
 • dobandesti aptitudini de comunicare avansate, de leadership, de prezentare, de planificare, si de delegare
 • iti cresti capacitatea de a conduce organizatia, de a reproiecta, restructura sau reduce personalul, de crestere a productivitatii si de repozitionare strategica pe piata
 • reusesti sa solutionezi eficient conflictele personale sau profesionale
 • dobandesti aptitudini avansate de comunicare prin: maximizarea interactiunilor verbale si non verbale, ascultarea activa, furnizarea feed-backului intr-un mod constructiv si intelegerea, anticiparea si adaptarea tiparelor de comunicare
 • gasesti strategii mai bune de invatare
 • iti imbunatatesti aptitudinile antreprenoriale, tehnicile de prezentare
 • iti optimizezi modul de fixare al obiectivelor, de stabilirea a prioritatilor lor si de management al timpului
 • iti imbunatatesti aptitudinile de delegare
 • iti cresti capacitatea de a conduce organizatia in viitor prin planificare strategica, negociere, rezolvarea problemelor
 • cresti productivitatea organizatiei
 • poti repozitiona strategic organizatia pe piata


Comentarii 

 
+1 # Cristi Nicolae 10-06-2011 19:38
Imi doresc sa o fi cunoscut pe Loredana, macar cu un an in urma, cand nu ma apucasem de NLP si eram in "sublima" stare de NAUC.

Si chiar si asa, recomand, si aici am dificultati sa definesc un cuvant care sa descrie corect... din tot sufletul, cu tarie, cu caldura, indubital, fara rezerve si insistent pe Loredana ca si coach.

Fie ca e vorba de aspecte de la job, fie ca sunt de natura personala, creativitatea, relaxarea si forta modului de abordare a Loredanei, in relatia cu clientul, aduc schimbari rapide, relevante si de durata.

Eu prin acesti parametrii definesc un coach eficient, eficace si de succes.
 
 
+1 # Felicia Hemei 10-06-2011 19:39
Intalnirea de astazi o vad ca pe o provocare avand in vedere faptul ca persoana cu care am discutat, Loredana, am vazut-o atat de zambitoare si implinita din punct de vedere spiritual si m-am intrebat de ce sa nu lupt ca sa fiu si eu asa!

Prin aceasta sedinta de coaching m-am motivat sa inaintez in aceasta lupta, sa am curaj sa trec de startul pe care majoritatea, chiar si eu, il vedeam mai greu!

Chiar mi-a parut bine ca am avut ocazia sa vb cu cineva care are experienta in a depista asa zisele probleme din interiorul fiecaruia si in acelasi timp care sa te sustina spre gasirea celor mai potrivite solutii!

Loredana, iti multumesc din suflet!!
 
 
+1 # Oana Mihailescu 10-06-2011 19:39
Antrenamentul cu Loredana a fost foarte interesant si productiv! Nu ma asteptam ca in urma unor conversatii de aproximativ 15 min sa am claritate intr-un domeniu cu care ma luptam de multa vreme!

Intrebarile potrivite fac toata diferenta intr-un proces de coaching!

Coachingul bazat de rezultate si actiune face ca o simpla discutie de cateva minute sa se trasforme in urmatorul proiect care sa iti revolutioneze viata!

Multumesc Loredana!
 
 
+1 # A. T. 10-06-2011 19:39
Fiecare succes are rolul lui in viata noastra! Succesul va conduce catre un alt succes! Ce am facut eu pana acum? Am fugit de el! Si am facut asta pentru ca nu am crezut in mine. Am crezut ca tot ceea ce am facut in viata putea face oricine. Atunci cand am vazut o realizare, mereu am pus totul pe seama altor factori ce nu tineau de mine. Insa lucrurile stau altfel. Eu am minimizat succesul meu pentru ca mereu am vrut mai mult de la mine, insa acest lucru a condus din pacate la insuccesul meu.

In urma sedintei de coaching cu Loredana, am reusit sa vad lucrurile altfel. Fiecare lucru, oricat de mic, contribuie la ”construirea” mea si la dezvoltarea drumului catre succes. Am realizat ca viata mea, succesul meu depind NUMAI de mine.

Ceea ce voi tine minte toata viata este analogia succesului cu scoala: puteam sa fac facultate fara liceu? Puteam sa fac liceu fara scoala generala? Evident raspunsul este NU.

Asa este si in privinta succesului! Am ajuns aici dintr-o data? NU. Am urcat fiecare treapta a succesului si voi urca in continuare pentru ca succesul este o scara infinita.

Lucrurile care ma faceau sa par ”mai mica” tin acum de domeniul trecutului, pentru ca succesul inseamna ”viitor”.

M-ai ajutat enorm! Multumesc mult Loredana!